Archiwum

Całkiem spore odszkodowanie za śmierć ojca.

Temat: Morfologia krwi
Zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości? Ania --- Outgoing mail is certified Virus Free. Checked by AVG anti-virus...
Źródło: topranking.pl/1849/98,morfologia,krwi.php



Temat: Morfologia krwi
Użytkownik "Jan Grabka" <gra@snack.p.lodz.plnapisał w wiadomości Zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości? Ania http://www.resmedica.pl/zdart8984.html http://www.diagnostykalab.pl Pozdr. Ula (ulast)...
Źródło: topranking.pl/1849/98,morfologia,krwi.php


Temat: Badanie Krwi - co oznacza skrót Lim. ?
kari <d@kl.plnapisał(a): mam 2 wyniki powyzej normy: Lim.: 43,0 % (norma 15-40) PDW: + 10,8 (norma 6,0 - 10,0) Co oznaczają te skróty ? Dodam że podwyższony Lim występuje u mnie już conajmniej  od 6 lat 1.Limfocyty 2.PDW - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi PDW fL (%) 6,1-11 (42- 59)
Źródło: topranking.pl/1849/badanie,krwi,co,oznacza,skrot,lim.php


Temat: Morfologia - płytki krwi
wirgo wrote: Podwyzszony poziom jednego parametru niestety o niczym nie swiadczy - tym bardziej faktycznbie wyrwany z kontekstu - w tym przypadku wskaznik czerwonokrwinkowy wyrwany z morfologii krwi. Tym bardziej ze ... się być proste: o czym może świadczyć podwyższony poziom PDW i MPV (chodzi o płytki krwi). Zrobiłem badania (okresowe w pracy)nie związane z żadnymi objawami - dwa parametry nie mieszczą się...
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia,plytki,krwi.php


Temat: Wysokie limfocyty u 5-latka
MPV - 8,5 P-CLR - 13,9 Dodam, że synek już jakieś 3 lata temu miał podwyzszone limfocyty (w granicach 65 - 80%) przy pozostałych parametrach krwi pozostających w normie. U hematologa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82884740,82884740,Wysokie_limfocyty_u_5_latka.html


Temat: Podwyższone PLT i PDW - P. doktorze co to oznacza?
Podwyższone PLT i PDW - P. doktorze co to oznacza? Witam! Zrobiłam badanie krwi mojej 12 tyg córeczce. Wszystkie parametry wyszły w normie oprócz następujących wyników: PLT - 447 K/uL, PDW - 13,10 fL, HGB - 10,60 M/uL. Co oznaczaja te dwa pierwsze paranetry? Wiem, że są podwyższone ale czy to aż tak niedobrze? Proszę o opinię. Do pediatry idę dopiero we...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85197410,85197410,Podwyzszone_PLT_i_PDW_P_doktorze_co_to_oznacza_.html


Temat: wyniki morfologii
norma 11-13,8 Hematokryt 43 norma 32-40 Płytki krwi 527 norma 210-440 !!! Monocyty 6,5 norma 1-6 AST 37 norma 31 Żelazo 146 norma 50-120. Obniżone wartości: PDW 8,8 norma 9-17 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85619170,85619170,wyniki_morfologii.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest ... 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf
guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf Witam! Moja córka ma 15 miesięcy. Miesiąc temu zauważyłam u niej wystający guzek wielkości ziarna pieprzu w dołku jarzmowym. Jest okrągły, twardy i przesuwa ... Lekarz kazał przyjść za miesiąc na kontrolę guzka. Po miesiącu na kontroli inny lekarz stwierdził lekko zaczerwienione gardło, wyczuwalne węzły za uszami i pod pachą. Wykonałam badania krwi. Oto wyniki:WBC 9,02 ... 35,6 g/dL RDW 13,4 % PCT 0,37% PDW 38,5%Mikrocytosis ++ Loft Shift + Micro 8,5% Hypo 0,1% Micro / Hypo 62,9% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętn. o jądrze pałeczkowatym 1%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,100354496,100354496,guzek_w_dole_jarzmowym_podwyzszone_monocyty_i_limf.html


Temat: Proszę o interpretację wynikow badań
kwasochłonne - 2 monocyty -5 limfocyty - 65 (%) Glukoza na czczo - 66.6 Skąd podwyższony poziom limfocytów i obniżony granulocytów. Bardzo prosze o odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76853882,76853882,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Bardzo prosze o interpretacje wyników
Bardzo prosze o interpretacje wyników Moja prawie 9 miesieczna coreczka ok 2 miesisecy temu byla w szpitalu ze wzgledu na zapalenie pluc.w szpitalu przy badaniu krwi wykryto u niej podwyzszone enzymy ... mchc33.4 rdw 15.1 mpv 7.6 pdw 14.7 lym 78.8%, 4.8 mon 6.4% 0.3 gra 14.8% 1.1 czy to oznacza ze moja corka ma anemie?co musze jej podawac?Bardzo prosze o pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,78914109,78914109,Bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Pomóżcie! pojawiły mi się czerwone plamy na nogach
prawidłowe PDW- 64,6% (norma do 60)-ale nie wiem co to jest.W moczu nic nie wykryto. Wykluczyłam uszkodzenie mechaniczne, nic nowego nie jadłam, leków innych oprócz witamin dla ciężarnych i magnezu nie ... to w poniedziałek miałam pobieraną krew i piłam 50g glukozy. Wynik po obciążeniu 151, czyli przekroczony. Mam zrobić krzywą cukrową. Pomóżcie, może któraś spotkała się z czymś takim,może gdzieś czytała, siedzę teraz w internecie i szukam jakiejś podpowiedzi co to może byc. Najgorsze,że strasznie martwię się o dziecko, nie wiem,czy to nie zakażenie krwi?? Będę wdzięczna za każdą sugestię. Asia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,46028242,46028242,Pomozcie_pojawily_mi_sie_czerwone_plamy_na_nogach.html


Temat: wyniki badań - czy powinnam iść do lekarza
... że te 60 minut jakie powinny upłynąć między spożyciem glukozy a pobraniem krwi były raczej umowne, bo było tam spore zamieszanie, wg mnie to było jakieś 50 minut.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,89946,101883823,101883823,wyniki_badan_czy_powinnam_isc_do_lekarza.html


Temat: badanie aCCP
... robione, czy inne badania mogą w 100 % stwierdzić RZS. A może to coś innego. Tyle jest chorób stawów? Co mi radzicie? Moje wyniki RFII-18, OB 3;18;28;10, podwyższone płytki krwi PDW,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,88435996,88435996,badanie_aCCP.html


Temat: Krew - podwyższone P-LCR, PDW i MPV - co to oznacz
Krew - podwyższone P-LCR, PDW i MPV - co to oznacz Witam, Ponieważ miałem 4 kartki a4 z przeróżnymi badaniami krwi na potrzebe problemu wypadania włosów, najwyraźniej dermatolog nie zauważył albo nie wiedział co oznacza: P-LCR 37 % {6-24} MPV 11.4 %{7,2-11,1} PDW 14,7 fl {6,1-11} reszta płytek ok: PLT 172 {150-400} PCT 0.2 {0.14-0.36} Pozostaje mi tutaj zapytać
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,48552091,48552091,Krew_podwyzszone_P_LCR_PDW_i_MPV_co_to_oznacz.html


Temat: Interpretacja wyniku badania krwi i moczu!
Interpretacja wyniku badania krwi i moczu! Witam, wczoraj zrobiłam badanie na krew i mocz. Zauważyłam odchylenia od normy i trochę się zmartwiłam. Bardzo proszę o interpretację moich wyników: MORFOLOGIA obniżone LYMPH 26,2 podwyższone MXD 8,2 podwyższone PDW 17,3 podwyższone MPV 13 podwyższone P-LCR 50,5% MOCZ barwa: słomkowa, lekko mętna odczyn kwaśny C.właściwy 1026 nabłonki płaskie: liczne krwinki białe: 5-10 wpw pasma śluzu:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97957548,97957548,Interpretacja_wyniku_badania_krwi_i_moczu_.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
krew z nosa a podwyzszone limfocyty???? prosze o pomoc moj syn nie az taki maly bo ma 7lat ale pisze bo szukam informacji juz wszedzie otoz od jakiegosczasu puszcza mu sie krew z nosa,i po badaniu morfologi plus rozmaz wynik nastepujacy: RBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW?????;(CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ OBJAWY BIALACZKI POMOZCIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98093011,98093011,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: podwyższony PDW, MPV oraz P-LCR
podwyższony PDW, MPV oraz P-LCR Witam Forumowiczów, Mam pytanie dotyczące wyników badań krwi. Szczególnie interesują mnie 3 parametry: PDW, MPV oraz P-LCR. Trzy miesiące temu zrobiłem badanie krwi i wykazało ono podwyższone parametry tych wskaźników: PDW - 21,21 fl norma 9-17 MPV - 15,01 fl norma 9-13 P-LCR - 63,91 % norma 13-43 Przed tygodniem ponowiłem badanie i uzyskałem ponownie podwyższone wskaźniki: PDW - 20,61 fl norma 9-17 MPV - 14,31 fl norma 9-13 P-LCR - 59,61 % norma 13-43 Czy ktoś z Forumowiczów mógłby powiedzieć czym spowodowane mogą być takie podwyższone wskaźniki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,65571632,65571632,podwyzszony_PDW_MPV_oraz_P_LCR.html


Temat: WYNIKI Badań
PDW - wskaźnik anizocytozy płytek krwi (róznicowania płytek pod względem wielkości komórek) P-LCR - wskaźnik dużych płytek krwi MXD% oznacza procentową zawartość innych rodzajów granulocytów (bazofile, eozynofile i monocyty) - podwyższony świadczy że nastąpiło przesunięcie w tych rodzajach komórek. i jest to bezwzględny warunek do wykonania pełnego rozmazu krwi, w celu pełnej diagnozy dwa pierwsze wskaźniki to dodatkowe parametry krwi i jak są lekko podwyższone, to nie jest to problem w momencie, gdy reszta wyników jest w normie. oczywiście to sa informacje znalezione, ja taka madra nie jestem ;p
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,67312009,67312009,WYNIKI_Badan.html


Temat: wyniki - prośba o interpretacje
(Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13031899,13031899,wyniki_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Pomoc w interpretacji wyniku badania krwi
RDW szerokość krzywej rozkładu wielkości erytrocytów - wskaźnik rozkładu objętości krwinek czerwonych (anizocytoza), masz nieco podwyższony ale bez paniki, to praktycznie norma, bardzo podwyzszony mógłby wskazywac na niedokrwistosc z niedoboru zelaza. Wiecej kalafiorka nie zaszkodzi:) Wzrost RDW można też zaobserwować po utracie krwi lub po leczeniu witaminą B12 lub/i kwasem foliowym. PDW szerokość krzywej rozkładu płytek - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,45871093,45871093,Pomoc_w_interpretacji_wyniku_badania_krwi.html


Temat: prośba o interpretację wyników morfologii
:) bardzo chetnie PDW to wskaxnk znizocytozy płytek krwi <odpowiedizalnych przede wszytskim za krzepniecie krwi>, czyli wskażnike tego jak one sa zroznicowane pod zwgledem wielkości. Podwyższony skaznik moze wksazywac, ze Twoje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,47823597,47823597,prosba_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html


Temat: jak odczytywać wyniki badań?
czerwonokrwinkowy PDW - Płytki krwi
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,32444371,32444371,jak_odczytywac_wyniki_badan_.html


Temat: krew z nosa?
to sa wyniki mojego syna skierowal mnie lekarz po tym jak zglaszalam ta krew z noskaRBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW????? CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,97639807,97639807,krew_z_nosa_.html


Temat: proszę o interpretacje wyników krwi
proszę o interpretacje wyników krwi Synek ma 13 miesięcy WBC: 9,4 103/mm3 RBC: 4,2 106/mm3 HBB: 11,9 g/dl HCT: 35,6 % MCV: 85 nm3 MCH: 28,3 pg MCHC: 33,4 g/dl RDW: 13 % PLT: 516 103/mm3 (podwyższone) MPV: 8,1 nm3 PCT: nie moge odczytac (podwyzszone) PDW: 13,1 % LYM: 63,7 % 5,9 103/mm3 (podwyższone) MON: 8,1 % 0,7 103/mm3 (podwyższone) GRA: 28,2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,81486203,81486203,prosze_o_interpretacje_wynikow_krwi.html


Temat: Interpretacja wynikow badan 6-latki
Powinnaś mieć podane normy przy wynikach. Laboratoria biorą teraz z reguły przy pobieraniu krwi rok urodzenia - wtedy wraz z wynikami otrzymujesz odpowiednie normy w zależności od przedzialu wiekowego i płci. ... czy nie. Na moje oko jest dobrze, choć może plt trochę za wysokie, rbc też, wbc trochę podwyższone ale w granicach błędu no i nawet przy katarze może iść w górę. Ale jak już napisałam - zależy jakie są normy, no a ja nie jestem lekarzem PDW ma takie, jak moja prawie 6 latka - doc nie zwrócił na to uwagi, czyli...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,95512652,95512652,Interpretacja_wynikow_badan_6_latki.html


Temat: Potrzebna ocena wyników badań krwi.
Witam Zebrałem 5 ostatnich badań krwi i zestawiłem poniżej same tylko nieprawidłowości. Ktoś pomorze ocenić poniższe wyniki? Wyniki kompletne przedstawiłem ostatnio lekarzowi ale słabo był zainteresowany. Generalnie interesuje mnie podwyższona wartość ... ( biuro) i nauką. 2004/06 Krwinki białe WBC 3.5 G/l  norma to 4-10.0 G/l PDW 13.4%  norma to 6-11.0% LYMPH 42.5%  norma 20-40% 2004/07 Krwinki białe WBC 4.1 G/l norma 4-10.0 G/l ///mieści się na styk w normie// LYMPH 55% norma 20-40% NEUT 33.7% norma 45-70% 2005/01 Krwinki białe WBC 4.6 G/l  norma 4-10 G/l /// również niski poziom//// PDW 14.1fl  norma ... 3.6 G/l norma 4-10 G/l PDW 12% norma 6.1-11.0 P-LCR 24.4%  norma 6-24% LYMPH 48.9% norma 20-40% NEUT 1.4G/l  norma1.5-8.0G/l NEUT 41.2% norma 45-70% We wszystkich badaniach OB od 4-5. tom...
Źródło: topranking.pl/1849/potrzebna,ocena,wynikow,badan,krwi.php


Temat: Morfologia - płytki krwi
K wrote: | Reszta rzeczy jest w normie, czy nieznaczne podwyższenie pdw i mpv może | świadczyć o jakiejś chorobie? Tak. To z pewnością rak. Z całą pewnością to rak. Mózgu. ... całościowo ocenić lekarz. Kilka parametrów krwii bez kontekstu nie mówi absolutnie nic. Co prawda wydaje mi się, że piszemy o czymś innym, bo ciekawią mnie wyniki badań krwi, a nie jakichś...
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia,plytki,krwi.php


Temat: WynikiBadańPoSzkarlatynie-ProszęO interpretacje
pg MCHC 35 g/dl Płytki krwi 270 tys/ul RDW-CV 13 % PDW 11,4 fl MPV 10,2 fl P-LCR 26,1 % neutrofile 2,14 tys/ul limfocyty3,08 tys/ul monocyty 0,62 tys/ul eozynofile 0,43 tys/ul bazofile oo tys/ul neutrofile 34,0 % limfocyty 48,8% monocyty 9,8 % eozynofile 6,8 % bazofile 0,6 % rozmaz krwi metoda schilinga metamielocyty obojetnochłonne 1 % gran. pałeczkowate 1 % gran. segmentowane ... 5,34 IU/ml,ze względu na to ze w dobowej zbiórce moczu wykonanej kiedys wapń był podwyższony i w moczu wytracaja sie moczany. Panie Doktorze czy te wyniki badań świadcza o tym ze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85933999,85933999,WynikiBadanPoSzkarlatynie_ProszeO_interpretacje.html


Temat: Pocenie sie glowki a witD3
Ale czy woda może wpływać aż przez miesiąc na brzuszek maluszka - powodując zaparcie? Gastrolog zalecił wprowadzenie słoiczków, żeby pobudzić jelita do pracy. Jednak wyniki badań krwi też mnie niepokoją: AspAT ma 127 na 5-35 norma! AIAt - 35 (5-45) leukocyty - 10,1 Erytrocyty - 5,2 (podwyzszony!) heomglobina - 13,8 (podwyzszony!) hematokryt - 39,8 (podwyzszony) MCV - 76,52 MCH - 26,5 MCHC - 34,7 Plytki krwi - 432,1 Limfocyty - 69,01 RDW-SD 29,62 P-LCR - 26,1 MPV - 10 PDW - 12,6 Neutrofile -2,5 Badania moczu robiłam tylko ogólne. Jedyne co mnie niepokoi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77222108,77222108,Pocenie_sie_glowki_a_witD3.html


Temat: Badanie ft3, ft4 w trakcie leczenia - mozna?
fl, P-LCR 31,3 %). Mialam wtedy podwyzszone OB - 16 (norma 15 - nikt sie tym nie przejal). Proby watrobowe robie co roku i zawsze sa OK. Badanie moczu jest w ... nadzieje beda niskie i bez statyn). Fibrynogen, ktory byl wlasciwie pierwszym sygnalem w badaniach krwi, ze cos jest nie tak, po Euthyroxie spadl z 4.2 na 3.29, wiec jest juz w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,37546486,37546486,Badanie_ft3_ft4_w_trakcie_leczenia_mozna_.html


Temat: wirus czy bakteria? potrzebny antybiotyk?
... badania krwi. Zastanawiam się, czy jest tak mało odporna, ze nonstop coś łapie, czy to może np.alergia? Pozdrawiam i dziękuję za opinie. Katarzyna itam,
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,103411363,103411363,wirus_czy_bakteria_potrzebny_antybiotyk_.html


Temat: Potrzebna ocena wyników badań krwi.
tom napisał(a): Witam Zebrałem 5 ostatnich badań krwi i zestawiłem poniżej same tylko nieprawidłowości. Ktoś pomorze ocenić poniższe wyniki? Wyniki kompletne przedstawiłem ostatnio lekarzowi ale słabo był zainteresowany. Generalnie interesuje mnie podwyższona wartość LYMPH w % , mniejsza wartość NEUTw %, oraz w większości niska wartość krwinek białych WBC. Czy ktoś może powiedzieć mi czy te wymienione nieprawidłowości ( wymieniłem wszystkie zawyżone ... z pracą ( biuro) i nauką. 2004/06 Krwinki białe WBC 3.5 G/l  norma to 4-10.0 G/l PDW 13.4%  norma to 6-11.0% LYMPH 42.5%  norma 20-40% 2004/07 Krwinki białe WBC 4.1 G/l norma 4-10.0 G/l ///mieści się na styk w normie// LYMPH 55% norma 20-40% NEUT 33.7% norma 45-70% 2005/01 Krwinki białe WBC 4.6 G/l  norma 4-10 G/l /// również niski poziom//// PDW ... Krwinki białe 3.6 G/l norma 4-10 G/l PDW 12% norma 6.1-11.0 P-LCR 24.4%  norma 6-24% LYMPH 48.9% norma 20-40% NEUT 1.4G/l  norma1.5-8.0G/l NEUT 41.2% norma 45-70% We wszystkich badaniach OB od ... wykonać badania krwi na obecność przeciwciał przeciwjądrowych ANA i ENA (oby ich nie wykryto! ). Dopiero z tymi wynikami proponowałabym wizytę u reumatologa. Jeśli reumatolog wykluczy problemy z jego "działki", a wyniki nie będą się poprawiały, powinieneś zgłosić się do HEMATOLOGA. Myślę, że specjalista od krwi będzie wiedział, co dalej robić. Spadek białych krwinek może być również spowodowany częstym przyjmowaniem niektórych leków ... ten obniżony poziom WBC trwa już parę dobrych miesięcy). Chyba, że jesteś pewien, że to polekowe. Wtedy proponowałabym odstawienie leków (oczywiście jeśli to możliwe) na dwa tygodnie i powtórzenie badania krwi....
Źródło: topranking.pl/1849/potrzebna,ocena,wynikow,badan,krwi.php


  • Całkiem spore odszkodowanie za śmierć ojca.
  • podwyższone tylko ASPAT a tabletki antykoncepcyjne
  • podwyższona temperatura zawsze oznacza owulację
  • podwyższone krwinki białe w ciąży
  • podwyższony marker CA 19-9
  • Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych


     




    Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

    Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



    Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »

    Design by flankerds.com